Dezodoryzacja to usuwanie nieprzyjemnego i niepożądanego zapachu w każdego rodzaju pomieszczeniach i pojazdach. Największą zaletą ozonowania jest rozbijanie cząsteczek substancji, które odpowiadają za uciążliwą woń, a nie tylko ich maskowanie, co pozwala definitywnie pozbyć się problemu.
Ozonowanie jest jedyną skuteczną metodą w walce z zapachami wywołanymi przez:
- zepsutą żywność (pozostawione produkty spożywcze np. zepsute mięso, „zbuki”, zepsuta ryba, warzywa i owoce – fermentacja),
- tytoń (zapach papierosów, cygar)
- brak dbania o higienę i czystość,
- zwierzęta (zapach sierści i zwierzęcych odchodów),
- rozkładające się organizmy (zdechłe zwierzęta w trudno dostępnych miejscach),
- zgniliznę,
- stęchliznę, wilgoć, pleśń,
- spaleniznę (pożar, zapach przypalonego jedzenia),
- chemie (farba, olej, klej, chlor, ksylamit, zapach po remoncie),
- kwas masłowy, hukinol, środek na dziki,
- zmarłą osobę (zapach śmierci, trupi jad),
- wyciek z kanalizacji (awaria szamba),
- ekskrementy (uryna, fekalia, wymiociny),
- substancje ropopochodne (smary, oleje, paliwo, warsztaty samochodowe).
Najnowsze komentarze